Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/rocket-sport.pl/includes/menu.inc).

Na wartość kulinarną potrawy ma wpływ bezspornie sposób, w jaki będzie ona podana

Na szczęście już za nami okres ponurych jadłodajni masowego żywienia, ospałych kelnerów i zimnej kawy. Odeszły lata zapiekanek z pieczarkami i kiełbasek z rożna serwowanych w budkach campingowych. Mija okres zachwytu pizzą i hamburgerami. Dzisiejszy konsument restauracji, wydaje się być poszukiwaczem niepowtarzalnych odczuć kulinarnych. Tradycyjna kuchnia polska wraca do łask.

Przyprawnik
Author: amyshuff
Source: http://www.flickr.com
Zauważamy widoczny powrót do regionalnych i polskich tradycji kulinarnych. Kuchnia polska zwana chłopską, tłusta i wysokokaloryczna – ma spore grono swoich zwolenników. Tradycyjne polskie jedzenie (pizza) to świat pierogów i smalcu, grubych kromek razowego pieczywa i kalorycznych sosów. Tradycyjne polskie jedzenie, jest już powszechnie podawane w jadłodajniach (polecany sklep).

Karty menu restauracji (decorest.pl/category/okladki-menu), zawierają bogatą propozycję polskich potraw. Powrót do korzeni jest w czasach globalizacji bardzo istotny, by ochraniać typowo polskie smaki i kuchnie różnych regionów naszej Ojczyzny. Co sprawia, że restauracja staje się niezwykła? Lokalizacja? Najlepszy szef kuchni? A może stylistyka wnętrza?

W dobrej restauracji muszą być rozpalone wszystkie zmysły. Nawet najbardziej doświadczony mistrz kuchni, nie zagwarantuje powodzenia i pozytywnej oceny restauracji, jeżeli obok smaku, który niewątpliwie zapada w pamięć, nie będzie ona miała właściwego klimatu . Za aurę są odpowiedzialne osoby, które nawiedzają jadłodajnie. Urządzenie wnętrza musi być spokojne, gustowne.

Poczucie szczególności konsumowania pożywienia, uwydatnia artysta grający na żywo. W powietrzu wznosi się zapach polskich potraw. Oprócz jadłospisu odwołującego się do bogatej przeszłości polski, widoczny jest wystrój stołu zachowany w tej konwencji. Wytwornie urządzony stół, potrzebuje doskonałej organizacji.

Na początek ważny jest obrus, który jest podstawą dobrze nakrytego stołu. Sztućce można zaserwować w specjalnym pojemniku do podawania sztućców. Aby uniknąć chaosu, przyprawniki powinno się położyć na dwóch skrajnych częściach stołu. Ładnie i estetycznie wykonany płatnik kelnerski doda szyku. Gdy po posiłku serwujemy herbatę, to można to zrobić w specjalnie do tego celu stworzonych pojemnikach do serwowania herbaty.